Sunday, March 20, 2011

Pradzia

Visko pradzia buvo isigyti bilietai i Argentina, planas atsirado tik po to. Keliones dienorascio rasyti neplanavau, bet pasvarscius kad reiks rasyti daug sms tevams, draugams ir pan. persigalvojau, be to pagalvojau, kad ir paciai liks juodu ant balto parasyti prisiminimai. O ir siaip as visuomet su smagumu skaitau, draugu, kolegu ir netik, kelioniu ispudzius, taigi jei kas ras idomios, o gal ir naudingos info, prasau.
Taigi, pradzios pradzia buvo labai sunki, kiaulystes desniams veikiant sugebejau apsirgti iki keliones likus 4 dienoms, o sirgau labai, 38 temperaturos ir pan., buvau jau paskaicius draudimo salygas del keliones asaukimo...bet dabar mes jau cia, Argentinoje, o tiksliau Buenos Airese.
Air Baltic´o deka musu keliones kalendorius vis svyravo, o vietoje tiesioginio reiso i Roma, teko keliauti per Ryga...bet Romoje praleidome labai gera vakara ir labai gera kita diena, iki pat popietes.
Skrydis i Buenos Aires is Romos buvo atidetas 2.5 valandoms, nes kazka skrendanti is BA istiko sirdies smugis ir lektuvas leidosi Rio, todel laukeme.
14 valandu ir 20 minuciu skrydis prailgo, nors ne taip kaip maniau. Galvojau, kad jokiu filmu neparodys, bet...Vilma ne taip senai pasakojai, kad skrendant is Amerikos Indu avialinijos filmus rode per projektoriu ant sienos, tai Aerolineas Argentinas panasiai, tik ant sienos buvo tam skirta lenta pakabinta. Su mumis kartu skrido kokiu 100 argentinieciu moksleiviu, taigi lektuve vyko pagalviu musiai, merginos vaiksciojo pas vaikinus ir atvirksciai, vieno musio metu pagalve atleke ir iki manes, pasilikau :)
Romoje mus pasitiko pats tikriausiais pavasaris ir kaip visuomet nenusakoma Romos atmosfera, ir puikus maistas. Cia, Buenos Airese, pasitiko tikriausia vasara, aplankeme tradicini, tik sekmadieniais vykstanti, sendaikciu turgu, keleta ilga istorija menanciu baru, paragavome tradiciniu empanadu, kas labai primena kibinus. Uz keletos valandu laukia La Boca, kvartalelis kur gime tango, o dar veliau reiks paragaut tikru argentinietisku kepsniu ir zinoma Malbec. Tam kartui tiek, skaitantiems zmogeliukams pasizadu parasyti ryt. iki.

Linkejimai!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home