Monday, March 21, 2011

Pirma diena. Buenos Aires.

Buenos Airiu dydis sunkiai aprepiamas ir visa diena prasimales po ivairius kvartalelius supranti, kad  pamatei tik kokia 1 tukstantaja miesto. Todel siandien musu planuose turas su gidu po svarbiausias vietas, tokie turai cia vyskta kasdien 11 val, isskyrus sekmadieni ir yra nemokami. Pries tai dar turime nusigauti iki La Boca, kadangi vakar zemelapi palikom viesbutyje (o cia i sightseeing vietas neveda jokie zenklai) nutareme nebandyti savo laimes narsant po viena nesaugiausiu BA rajoneliu.
Zmones. Oro uoste, laukiant banke eileje issikeisti pinigus, pradejo keistis apsaugos pamaina, tai tas iseinantis vyrukas apvaiksciojo visus banko darbuotojus (vyrus) ir pabuciavo atsisveikindamas, taip pat savo meile kolegoms isreiske ir naujas apsaugininkas, kiek veliau atejo sefas ir taip pat apejo visus ir apdalijo buciniais. Stai koks kolegiskumas :)
Sekmadieni BA gyventojai leido be abejo skirtingai, tik va kas visus vienijo, tai termosai ir mates puodeliai rankose, ji geriama visur, parkuose, gatvese, prie namu ir t.t.
Sunys. Cia ju daug (naminiu ir turinciu seimininkus), o tiksliau, labai daug, kas man yra didele laime :) toks jausmas, kad gyvenant BA yra tiesiog privaloma laikyti suni. Yra tik viena blogybe, kad einant reikia labai gerai ziuret po kojomis, nes seimininkai augintiniu turta susirenka retai...
Saugumas. Naturalu, kad pries keliaudami pasiskaitome apie planuojamas aplankyti vietas kruvas tiesu ir netiesu. Daugelyje keliones pasakojimu turistai Buenos Airese nukentedavo nuo vagisiu, todel mes stengemes buti labai apdairus, tikiuosi pavyks, o jau turejome potencialu <klienta>. Atsisedome paragauti tradiciniu empanadu vienoje is kaviniu, o salia musu (nepaisant to, kad laisvos vietos buvo labai daug) isitaise kazkoks pacaniukas ir isisteibelejo i fotoaparato tase. Si karta pakako i ji piktai paziureti (zinoma prilaikant tase uz rankenos) kad jis susirinktu savo partneri (katras lauke prie duru) ir iseitu. Tikekimes tai vienintelis toks susidurimas, nes nesaugumu pasizymi tik BA, o cia praleisime dar sia diena ir visa diena pries isskrendant i namus.
Barai, restoranai, vynas, alus. Kas man cia patinka, kad yra labai daug senu ir geru vietu, su senoviskais kasos aparatais, pasipusciusiais padavejais ir labai autentiska atmosfera. Alus cia parduodamas 1 l stikliniuose buteliuose, cia as kalbu apie visiems zinomus brand´us, Heineken, Budweiser ir pan., kas atrodo gana idomiai. Vynas cia skanus, o svarbiausia labai pigus, vakar vakarienes metu raudono Malbec vyno butelis kainavo 20 Lt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home