Monday, March 21, 2011

Antra diena. Buenos Aires.

Ka gi, rytas prasidejo su tikslu La Boca.
Laiko turejome mazai, nes 11 val. musu lauke turas, taigi nutareme imti taxi. Pravaziave sabakstynus, kuriuos but reikeje praeit, La Boca Juniors komandos stadiona, dar kelis itartinus kvartalus, pasiekeme El Caminito. Kadangi buvome palyginus ankstu ryta, La Boca dar tik budo.
Apibendrinus musu ispudziai tokie, keliu gatviu spalvotas kvartalas, sukurtas isskirtinai turistams, skurdziame rajone. Lonely Planet zemelapiuose kelios vietos isskiriamos kaip <unsafe for tourists> zinoma, ziopliems su foto kamera pavojinga bet kur, Paryziuje, Londone ar pan., todel jautemes patogiai, net masteme pareiti pesti, taciau beeinant siek tiek uz spalvotu turistiniu La Boca namuku sutikome vietini senuliuka, kuris musu paklause: <visitators?> ir sukryziaves rankas, rodydamas musu kripties link, patikslino <visitators kaput>, tad grizom su taxi. Siaip labai keista, kad sis kvartalas taip susiaubinamas, manau tai gerokai perdeta...


Turas. Free turo ideja man ziauriai patiko, kasdien (isskyrus sekmadieni) vaikinukas praveda 2.5 val tura po BA, o uz tai gauna tik arbatpinigius, kaip pasirodo pabaigoje, gana neblogus. Ture sutikome ir lietuve is Kauno, be jos buvo zmoniu is PAR, JAV, Kanados, Australijos, Ekvadoro, Sveicarijos ir t.t. Norint pamatyti svarbiausias vietas, tikrai verta.

Kita dienos dalis - Recoleta kapines. Cia palaidota Eva Peron, kurios kapa vis dar puosia geles, o jos vardas ir egzistencija cia, Argentinoje, sudievinama. Neitiketina pedsaka palikus asmenybe, ir vos per 30 savo  gyvenimo metu... Siaip Recoleta atmosfera labai ypatinga, o gal net magiska. Tik labai apgailetinai atrodo zmones su sypsenom besifotografuojantys prie Evitos kapo.



Beje, jei BA karaliauja sunys, tai Recoleta, kaciu karalyste.
Vakaras. Tradiciniai argentinietiski kepsniai, Malbec ir viltingas rytojaus planas be trikdziu pasiekti Bariloche, nes per zinias matem kokius tai vietinius neramumus :)

Iki.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home