Saturday, March 26, 2011

Vietines faunos tyrinejimai.

12 val. kelione autobusu praejo gana gerai, sedynes placios ir patogios, atsilenkia i beveik gulima pozicija. 2 kartus pamaitino, parode viena argentinietiska filma ir Day after tomorrow.
Dvi dienas praleidome besiblaskydami po Peninsula Valdes ir kitas pakrantes.
Pirmieji gyvunai, kuriuos sutikome pakeliui buvo lamos, kurie is tiesu yra guanakai, bet lamos skamba paprasciau. Keliai cia labai nuobodus. Gerai, kad gyvenima praskaidrina karts nuo karto per kelia ar salia jo prabegancios avys, lapes, skraidyt nemokantys koduoti pauksciai ir mano didysis siaubas sarvuoti eziai. Man jie tokie uzsilike nuo ledynmecio ir labai nesimpatiski, vienas netgi bande mane pagauti, todel teko greit begti, kad isvengti susidurimo. Gerai, kad jo kojos trumpos, o kaip paaiskejo veliau, vietiniai juos cia labai megsta ir netgi paglosto.
Pagrindinis tikslas buvo pamatyti mazus ruoniukus medziojancias orkas, veliau tikslas pasikeite i tiesiog pamatyti orkas. Is viso to pamatem tik ruonius ir viena pingvina. Kaip mums paaiskino vietinis, ta diena buvo pernelyg vejuota, todel orkos nepasirode.
Kur kas sekmingiau pavyko siandien, tik teko nusikabaroti nuo gana stataus mazdaug 70 metru skardzio. Taip is arti matyti ruoniu dar neteko. Turint pakankamai drasos manau, kad butu galima juos ir paglostyti. Labai faini gyvunai, kuriuos galima butu stebeti puse dienos, nes jie visi kazka veikia - vieni pesasi, kiti vandenyje prie kranto nardo, kiti tiesiog chilina.
Po pietu vaziavome i pingvinu kolonija. Pasak rasytiniu saltiniu, ju cia apie 1 mln. todel galite isivaizduoti kaip visa tai atrodo. Prie pingvinu galima prieiti dar arciau nei prie ruoniu, nes jie visai nebijo zmoniu, gulineja sau ant taku ir net nesiruosia trauktis. Siaip pingvinai buvo gana pasyvus, todel pas juos neuzsibuvom.
Vakare traukiam toliau i pietus. Si karta laukia beveik 30 val. kelione autobusu su 2 persedimais.

Iki.

P.s. mano bendrakeleivis sako, kad autobusu palydovai yra ziauriai galingi zmones, nes jie riboja prigimtine zmogaus teise ir i tualeta leidzia daryti tik 'liquid stuff'.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home