Tuesday, March 29, 2011

El Chalten

Pradesiu nuo vaziavimo autobusu, kurio buvo 27 valandos. Mano pastebejimas - kazkur po 24 val. praleistu autobusuose jau nebesupranti kur vaziuoji...Bet tikslas buvo pasiektas uzvakar. El Chaten Argentinoje yra laipiotoju po kalnus sostine. Mes cia atvaziavome to paties. Vakar buvo iveikta pirma Argentinoje ir pirma mano gyvenime trekingo trasa, kurioje uztrukome apie 6 valandas. Kalnas kuri turejome pamatyti, pasirode labai trumpam, o pati virsune taip ir liko debesyse.

Siandien numatyta trasa buvo 9 valandos, bet oro salygos marsruta pakoregavo. Iki tikslo likus apie porai valandu mus uzklupo ziema, snigo, puste ir t.t., negelbejo ir neprapuciami ir neperlijami drabuziai. Vejai cia labai atsiaurus ir kartais tiesiog vercia is koju,  nors ir Argentinoje siuo metu vasaros pabaiga ar tai rudens pradzia, deja cia  pietineje dalyje oras labiau primena ziema. Pats pasivaiksciojimas po kalnus man labai patiko ir nors jauciuosi kaip nuvarytas arklys, ateityje ta mielai kartociau.

Beje, cia gyvena labai grazus geniai raudonom galvom.

Kadangi sios dienos marsrutas buvo sutrumpintas, nutareme ilipti dar i viena kalna esanti salia miestelio, kur galima stebeti kondorus. Si karta mums pasiseke, paukstis (nors matant jo dydi pauksciu ji vadinti kazkaip keista) priskrido pakankamai arti.


Rytoj vykstam i El Calafate (laimei tik 3 valandos kelio), paziureti i ledyna, o poryt kelsim sparnus i siltesnius krastus. Turbut pirma karta gyvenime dziaugiuosi, kad skrisiu :)

1 Comments:

At April 1, 2011 at 12:00 AM , Blogger Unknown said...

Geniai yra jega.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home